Web Geliştiricilerin İşine Yarayacak 7 Harika Site

Web Geliştiricilerin İşine Yarayacak 7 Harika Site

Web geliştiricileri veya öğrenme aşamasındakilerin işini kolaylaştıracak 7 adet web sitesi belirledim. Belli konu başlıklarına hitap eden bu siteler oldukça kullanışlı. Tarayıcınızda ki favoriler sekmesine eklemenizde kesinlikle fayda var.



1. Ücretsiz stok resimleriniz için pexels.com 


Bu sitede birbirinden güzel ve kaliteli resimleri ücretsiz olarak web siteleriniz için kullanabilirsiniz. Herhangi bir telif hakkı yoktur ve fotoğrafların büyük bir kısmı yüksek çözünürlüktedir. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

2. Birbirinden güzel fontlar için tabi ki fonts.google.com


Binlerce harika fontun bulunduğu bu sitede fontların içine girdiğinizde verdiği referans kodlarını kullanarak projelerinizi daha güzel hale getirebilirsiniz. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

3. Projelerinizde kullanabileceğiniz iconlar için fontawesome.com


Yine ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bu sitede menüleriniz, butonlar ve diğer bileşenlerinizi görsel olarak daha iyi hale getirebilirsiniz. Sitenin açılış sayfasında verdiği referans kodunu projenize ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

4. Sizi karmaşık hesaplamalardan kurtaran bennettfeely.com


Görsellerinizi efektif olarak kırpmak istiyorsanız çok kullanışlı bir site. Belirlediğiniz geometrik şeklin köşelerin mouse yardımı ile oynatarak bağımsız görüntüler elde edebilirsiniz. Kullanmak için alt kısımda siyah arka planda yazan kodu kopyalamanız yeterli. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

5. Renkler bu işin olmazsa olmazı ve bu nedenle htmlcolorcodes.com


Renkler bu işin en önemli parçası. Bu sitede renk paletini kullanarak renkleri karıştırabilir size verdiği renk kodunu projenizde kullanabilirsiniz. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

6. Hareketli harfler ve görsel efektler tobiasahlin.com


Çok fazla yazı geçiş efektlerinin olduğu bu site emin olun ufkunuzu açacaktır. Ayriyeten projelerinizde kullandığınız takdirde çok profesyonel bir görüntüye sahip olacaksınız. Ücretsiz bir şekilde kaynak kodlarına da erişim sağlayabilirsin. Buradan siteye ulaşabilirsiniz.

7. Ve adeta online bir okul olan www.w3schools.com


Belki de hayatınız boyunca kullanabileceğiniz mükemmel bir site. Bir çok dili öğrenebileceğiniz, takıldığınız yerlerde konuya ulaşıp örnek kodlar bulabileceğiniz harika bir sayfa. Yazılımla uğraşan herkesin mutlaka gezinmesi gereken bir yer. Buradan siteye ulaşım sağlayabilirsiniz.


Bu siteleri tarayıcınızda ayrı bir klasörde tutarak dilediğiniz zaman ulaşmanız kesinlikle sizin yararınıza olacaktır. Kullanımları ile alakalı sorun yaşayanlar yorum olarak yazabilir.




Yorumlar

Yorum Gönder